A képeket Kotnyek István, Nagykanizsán élő fotóművész készítette.
A recepteket összegyűjtötte, az ételeket elkészítette és a borokat ajánlja: Zámbó Tibor mesterszakács.

"Franciaországból kaptam meghívást a Régiók Európa-bajnoksára: ekkor szembesültem azzal, mitől is világhírű a francia konyha: egyszerűségétől és hagyományőrzésétől. Ilyen egyszerű. Hazajövetelem után elgongolkodtam: miért is ragaszkodunk mi görcsösen mindenféle modernkedéshez, amikor oly sok nagyszerű népi ételünk van, melyeket Nagyanyáink már rég kitaláltak, és rengetegszer ki is próbáltak. Mi is ezeken az ételeken nőttünk fel. (...) Fölébredt bennem a vágy, hogy megmutassam: a mi népi ételeink is vannak olyan jók, mint a franciáké."

Zámbó Tibor Mesterszakács

Az idézet a könyv előszavából származik.

A könyvben különféle zalai levesek, főételek, saláták és tészták receptjei találhatók, külön értekezéssel a hozzájuk illő borokról.