Író-olvasó találkozó a népszerű krimiíróval, Réti Lászlóval
2023. november 30. (csütörtök) 17 óra

Részletek a képre kattintva

Szeretettel hívjuk egy kanizsai szerző könyvbemutatójára
2023. november 27-én, hétfőn 16.30-ra

A program vendége a kötet szerzője, alkotója, Szabó zsolt.

Részletek a képre kattintva.

Ingyenes beiratkozást hoz a Mikulás!

2023. december 2-án, szombaton nemcsak a Mikulással, egy színházi előadással, hanem még az ingyenes beiratkozás lehetőségével is találkozhat a látogató.

Szeretettel várjuk az egész családot!

További információ a plakátra kattintva.

Kanizsai történeti hétfők a könyvtárban 2.

2023. december 4. (hétfő) 16,30

Október 3-a és Nagykanizsa

Vendégünk Hermann Róbert történész. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc elismert kutatója Nagykanizsa korabeli eseményeiről is nagyon sokat írt. 

Legutóbbi könyvében is külön fejezetet szentel a kanizsai eseményeknek. Megkérdezzük tőle azt is, hogy október 3-a lehetne-e Nagykanizsa egyik büszkén vállalt ünnepnapja.

A kötet kölcsönözhető könyvtárunkból.

Kanizsai történeti hétfők 1. része, melynek vendége Kaposi Zoltán volt, sok érdeklődőt vonzott. Mindez jól látható a Kanizsa Tv híradásából és Képes beszámolónkból.

Kanizsai évfordulók – városunk jeles napjai

Jönnek a 20-as honvédek

A nagykanizsai 20. honvédgyalogezrednek az olasz fronton volt csapatai, amelyek ezelőtt két héttel a Villach mellett Tarvisból adtak magukról életjelt, tegnap a vasmegyei határszélen lévő Szentgotthárdra érkeztek s ott vasutra ülve elindultak Nagykanizsa felé, ahová ma este fognak megérkezni. Mindössze 310 főnyi legénységre és 36 tisztre olvadt le az ezred létszáma, amióta Piavétől gyalogszerrel elindultak, de bizonyos, hogy mire vonatjuk Zala-megyén végigszalad, a fele sem marad meg Kanizsáig. Csorba István százados a parancsnokuk a hazatérő húszasoknak, kiknek vonata ma délután indult el Szombathelyről, de az Zalaszentivánon is több órán át fog állani, mert ott 80 lovat kell leadniok. A hazaérkező 20-as tiszteknek tegnap Nagykanizsán butorozott szobákat rekviráltak.

Zalai Hírlap, 1918. november 21. (31. oldal)