1956 Nagykanizsán

Kanizsai évfordulók – városunk jeles napjai
 
A Zala 1956. október 26-án megjelent számában két beszámolót is olvashatunk az 1956-os forradalom nagykanizsai eseményeiről. Október 25-én csütörtökön a nap első felében békés felvonulás zajlott, majd délután a tüntetők ledöntötték a Szabadság (ma: Erzsébet) téren álló szovjet emlékművet. A másik beszámoló a 26-i, pénteki történéseket összegzi a délutáni órákig.
 
Könyvajánló – 1956
 
Könyvtárunkban számtalan regény, vers, ismeretterjesztő könyv, szakirodalom és ifjúsági regény foglalkozik az 1956-os forradalommal és szabadságharccal. Ezekből válogattunk olvasnivalót az érdeklődőknek.
  
1956 nagykanizsai eseményeihez kapcsolódó dokumentumok és plakátok láthatók a könyvek közelében. Ezzel emlékezünk 1956-ra. A Nagykanizsa 1956 című könyv elérhető az interneten.
 
Szavak a falakon, mesélő kanizsai táblák
 
A Batthyány Lajos Gimnázium diákjai és tanárai is kivették a részüket az 1956-os forradalom kanizsai történéseiből. A „Csitt(vári) krónikásokat” komoly retorzió sújtotta. Nekik állít örök emléket az iskola bejáratánál található emléktábla. Olvassa el történetüket!