Állatvédelmi Témahét

Könyvtárunk idén első alkalommal csatlakozott az Állatvédelmi Témahéthez. Az első szinten egy tematikus kölcsönözhető könyvajánlót készítettünk felnőtt és gyermek olvasóinknak egyaránt. Ebben a két hétben több programmal is készültünk olvasóink számára. Vendégünk volt a nagykanizsai Élettér Állat- és Természetvédő egyesület, ahol többek között a felelős állattartásról, a házi kedvencek szeretetéről, védelméről és az állatmenhely munkájáról tudhattunk meg izgalmas új dolgokat. A jó hangulatról a menhely egyik lakója, Füge gondoskodott.

Kiss Florentin amatőr természetfotós a fotóin keresztül mutatta meg a természet csodáit, hívta fel a figyelmet a természet fontosságára és szépségeire. 

Kollégánk Benke Dániel Csimpánzölelés című előadásán Jane Goodall életét és munkásságát és a csimpánzok életét ismerhettük meg.

A Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület jóvoltából a méhek különleges világába is bepillantást nyertünk, ami egy kis méz kóstolóval zárult.

Programjainkon 7 különböző osztály vett részt, 163 fővel. Köszönjük az érdeklődést!

Óvjuk és védjük együtt a velünk élő állatokat!

Képes beszámolónk

A Kanizsa Tv többször és részletesen beszámolt a programjainkról. Köszönjük! A dátumok mögött egy-egy összefoglaló tekinthető meg:

október 9. Kisiskolásoknak a felelős állattartásról

október 11. Főemlősökről gyerekeknek

október 12. Előadás a legfontosabb rovarról

október 13. Földünk állatvilága könyvekben

október 16. Amatőr fotós kiállítása a könyvtárban

ZAOL hír