Könyvtári szombatok 79. alkalom

A Bor- és Dödölle Fesztivál felvonulási programja után, 11,15-től várjuk most is az érdeklődőket.

A meghirdetett programok a jelzett időponttól eltérő időpontban is kérhetők, igyekszünk egyéni érdeklődéseknek is eleget tenni. Szeretnénk, ha a számítógép segítségével megjelenített ajánlatunkat jól láthatná mindenki, ezért a bejárathoz közel, projektorral kivetítve mutatjuk be. A kávézás és teázás lehetőségét is a bemutató közelébe telepítjük.

2024. szeptember 14-i programok:

11:15–11:45 Az Arcanum Újságok használata
11:20–12:00 Sakk
11:45–12:15 Papírszínház
12:00–13:00 Az Azolo lehetőségei
12:05–13:00 Gólyalábazási lehetőség és oktatás

Sétáló utcai rendezvénysorozat

szeptemberben és októberben kedden és csütörtökön 16 órától az Ady utca elején

A programhoz csatlakozik a Halis István Városi Könyvtár is gólyalábazási és sakkozási lehetőséggel és tanítással.

Sikerült! Ajánljuk minden könyvtárunkba látogatónak

A szeptemberi első Könyvtári szombatok sok érdeklődőt vonzott.
A résztvevők megismerkedhettek a könyvtárunk bejárati részének jobb oldalán kialakított „szolgáltatásainkkal”. A járdáról letérők számára egy külön ösvény nyílt. Ezen elsétálva, esetleg a padokon helyet foglalva Nagykanizsáról a legtartalmasabb és leginformatívabb könyvek, újságok, internetes felületek okostelefonok segítségével letölthető változatait láthatják egy-egy rövid szöveges ajánlással. Azok a könyvek, melyek a könyvtárunkban folyó munkáról adnak képet, és azok is, melyek Halis István művei,
szintén elérhetővé váltak azon a kicsiny emlékhelyen, melyet névadónknak szenteltünk. Ennek a résznek a megnevezése is megszületett, hiszen a lehetőségek közül – gólyalábazást vállalva – a résztvevők dönthettek.
 
 
A program során bemutattuk a Könyvtári szombatok ajánlatsorát, megkóstoltuk Nyakó Melinda lepényeit és átnyújtottuk a Kanizsa Élményháznak az alkalomra készített ingyenes használatot lehetővé tevő kuponját. A velük való együttműködésünk további fejleményei szándékaink szerint gyakran hoznak majd kellemes meglepetést a Könyvtári szombatok programjába.
 

Kalandra hív Paddington

Csatlakoztunk az UNICEF Magyarország kezdeményezéséhez. Nagyon örülnénk, ha minél többen kihasználnák azt a lehetőséget, hogy minden hónapban kaphatnak Paddingtontól a legújabb kalandjairól szóló postai levélcsomagot! Ezekkel a levelekkel pedig megismerkednének a világ számos területével, és még az angolt is gyakorolhatnák.

Csatlakozási lehetőség a plakátra kattintva.

Kanizsai évfordulók – városunk jeles napjai

Jellasics szeptember 11-én megindította támadását 51 ezer katonával és 48 ágyúval. Teleki csapatait ekkor Nagykanizsán és Keszthelyen át Veszprémig vonta vissza. A város nemzetőrsége magára maradt, így a horvát sereg szeptember 15-én ellenállás nélkül vonult be Kanizsára. A horvát fősereg, a drávavonal védelmére 2000 határőrt hátrahagyva szeptember 19-én tovább vonult az ország belseje felé.

Részlet a Kanizsai enciklopédia 1848-49-es forradalom és szabadságharc kanizsai vonatkozásai c. szócikkből (84. oldal)

OKTÓBERI ELŐZETESEK

2024. október 14. (hétfő) 17 óra: Író-olvasó találkozó Pap Évával


2024. október 17. (csütörtök) 17:30 Hogyan ne egyen meg a cápa… Karlo, a cápasuttogó videós előadása